Highlight Bulan Ini  

 

Info Terkini Unit

Informasi Unit PPD Kota Kinabalu

Ini adalah ruangan infomasi aktiviti, tugasan, pelaporan dan analisa maklumat setiap PPD Kota Kinabalu

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form
Posted by on in Unit Pengurusan Islam
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 306
 • 0 Comments
 • Print

Kem Pemantapan Sahsiah Sekolah Menengah

Kem Pemantapan Sahsiah Pelajar Sekolah Menengah Peringkat Daerah Kota Kinabalu yang telah dijalankan pada hujung tahun 2014 sangat memberi kesan yang mendalam buat semua peserta yang mengikuti kem tersebut. Kem ini telah dijalankan di Masjid Nurul Hikmah Bukit Padang yang dihadiri seramai 100 pelajar sekolah menengah sekitar Daerah Kota Kinabalu.

 

  Kem ini dijalankan degan kerjasama Jawatankuasa Syukbah Dakwah Masjid Nurul Hikmah, Bukit Padang dengan tujuan memakmurkan masjid dengan aktiviti yang mensasarkan kepada komuniti sekitarnya. Pada masa yang sama, jalinan kerjasama juga dapat diwujudkan antara UPI PPDKK dengan Persatuan Siswazah Sabah (PSS) yang membantu dari sudut penyediaan modul dan tenaga fasilitator dikalangan mahasiswa dan graduan universiti tempatan dalam pelaksanaan Kem Pemantapan Sahsiah kali ini. Apa yang cukup menggembirakan ialah maklum balas dari para peserta yang sebahagian besar mengatakan para fasilitator sangat memahami keperluan dan perasaan mereka sehingga kebanyakan peserta ingin hadir lagi dalam kem yang sama pada tahun 2015 jika diberi peluang.

 

  Kem ini telah dirasmikan oleh Ustaz Ismail Anam, Penolong Pengarah Pengurusan Dakwah dan Syiar Islam, Sektor Pendidikan Islam, JPN Sabah. Secara Keseluruhannya, kem ini sangatlah positif untuk diadakan semula pada tahun 2015. Namun ia bergantung kepada waran peruntukan yang diturunkan kepada UPI PPDKK. Wallahua'lam

 

 

Rate this blog entry:
0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Thursday, 19 October 2017

 

Pejabat Pendidikan Daerah Kota Kinabalu 

Mempunyai seramai 50 pegawai dan 23 staff sokongan yang bertugas menjalankan tugas mereka.Pejabat Pelajaran Daerah Kota Kinabalu yang terletak di aras 5 bangunan KWSP menempatkan  10 unit yang besar untuk menyelia dan memastikan 82 buah sekolah didaerah Kota Kinabalu berada dalam keadaan cemerlang.

 

 

 

 

Sistem Pengurusan Maklumat

Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) mula dilaksanakan di semua sekolah mulai 1 Januari 2015, menerusi Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bil. 21/2014: Pelaksanaan Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) bertarikh 24 Disember 2014. Garis Panduan Pelaksanaan SPS disertakan bersama-sama surat siaran tersebut sebagai panduan umum pelaksanaan SPS pada semua peringkat. 

Sistem Pengurusan Sekolah mempunyai modul :-

Sistem Pengurusan Sekolah : Unit Pengurusan Maklumat & ICT 

Sistem Pengurusan Murid : Unit Pembangunan Kemanusiaan 

Sistem Pengurusan Guru : Unit Pengurusan Sekolah 

Go to top
Portal Diselia Oleh Unit Pengurusan Maklumat & ICT