Informasi Unit PPD Kota Kinabalu

Ini adalah ruangan infomasi aktiviti, tugasan, pelaporan dan analisa maklumat setiap PPD Kota Kinabalu

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

23 April 2015, Khamis. 1.00pm-4.30pm, Pn.Badaria Abdul Mubin dan Pn.Saripah Ag. Besar bersama guru-guru bahasa Melayu SK Gudon bersama wakil guru BM 8 buah sekolah PLC 4 berjaya berkongsi idea dalam membina perancangan P&P menggunakan pendekatan modular . Penerapan elemen KBAT untuk mewujudkan pembelajaran aktif dalam kalangan murid secara koperatif learning turut dititikberatkan. Rentetan daripada ini, pelaksanaan Lesson study akan disusuli di sekolah-sekolah PLC 4 dengan kerjasama barisan panitia dan SISC+ untuk tindakan selanjutnya.

Hits: 201
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

SKC ANGLO CHINESE

Photo shared by on in SISC+

Bimbingan berkelompok dilakuan oleh Pn.Badaria Abdul Mubin bersama guru-guru bahasa Melayu tahap 2. Perbincangan berfokuskan dalam membentuk pelan intervensi bagi murid yang masih gagal dalam kertas pemahaman dan penulisan UPSR, disamping perkongsian dalam menambahbaik pelan perancangan pengajaran guru agar lebih berfokus dalam menggunakan pendekatan modular KSSR. Terima kasih atas sokongan padu yang telah diberikan oleh Guru Besar, Penolong Kanan dan guru-guru bahasa Melayu di sekolah ini.

Hits: 180
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Panitia Bahasa Melayu SMK Kolombong sekali lagi menunjukkan komitmen yang tinggi dalam usaha memantapkan ilmu dalam kalangan guru bahasa Melayu khususnya yang mengajarkan BM di tingkatan tiga, empat dan lima. Rentetan daripada bengkel ITHINK yang dibuat bersama SISC+ sebelum ini, bengkel Aplikasi KBAT dalam P&P Bahasa Melayu pula diadakan pada 16 April 2015. Seramai 9 orang guru BM yang terlibat sepanjang bengkel tersebut telah memberikan kerjasama yang sangat baik. Ilmu yang diperoleh dalam perkongsian ini diharap dapat diterjemahkan dalam P&P yang lebih bermakna di bilik darjah. Tahniah, kepada semua guru BM yang terlibat. 

 

Perkongsian dibuat oleh Pegawai SISC+ BM (SM) PPD Kota Kinabalu

Hits: 342
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

SK Kokol Menggatal

Photo shared by on in SISC+

Murid-murid tahun 2 (11 orang) seronok dalam menyatakan buah pemikiran dengan melukis peta buih. Pembelajaran aktif berpusatkan murid berjaya diwujudkan oleh guru ini. Murid ke hadapan meja guru akan bercerita berkaitan peta buih yang dilukis oleh mereka.

Hits: 165
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

SK Kokol Menggatal

Photo shared by on in SISC+

Perkongsian amalan pengajaran efektif dilakukan bersama guru-guru bahasa Melayu. & amalan pembelajaran aktif di kelas KSSR tahun 2 dan 3 sudah mula kelihatan di salah sebuah sekolah SKM ini.

Tagged in: Congratulations
Hits: 1356
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments
Go to top
Portal Diselia Oleh Unit Pengurusan Maklumat & ICT