Informasi Unit PPD Kota Kinabalu

Ini adalah ruangan infomasi aktiviti, tugasan, pelaporan dan analisa maklumat setiap PPD Kota Kinabalu

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Pasukan Hoki Lelaki Sekolah Sukan Malaysia Sabah (SSM Sabah) Bawah 13, 14 dan 15 tahun mengungguli Kejohanan Hoki 5 Sebelah 1Mas Sabah dengan masing-masing muncul sebagai Johan dan Naib Johan kategori terbuka dan tempat ketiga kategori bawah 15 tahun. kejohanan  ini telah diadakan di Padang Astroturf, Kompleks Sukan Tawau.

Hits: 35
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Kejayaan akhirnya milik pasukan hoki lelaki SSM Sabah setelah percubaan untuk mara ke Piala TNB gagal pada tahun lepas. SSM Sabah (SSMS Ressilient) muncul sebagai Johan selepas mengalahkan SSTMI Juniors 3 : 1 dalam perlawanan akhir Liga Hoki Remaja Malaysia Divisyen Dua. SSMS Resilient dan SSTMI Juniors bersama 6 pasukan Divisyen Satu akan meneruskan perjuangan dalam Piala TNB yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Hits: 49
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Hoki Piala No One Sport

Posted by on in Sekolah Menengah

Pasukan Hoki SSM Sabah yang dibarisi pemain-pemain bawah 15 tahun muncul sebagai Johan kejohanan Hoki Piala Number One Sport anjuran Persatuan Hoki Daerah Kota Kinabalu yang diadakan di Stadium Hoki Likas, Kota Kinabalu.  SSM Sabah mengalahkan KK Senior dalam perlawanan akhir dengan keputusan 6 : 5 melalui penalti shootuot. Dua atlet hoki SSM Sabah Muhammad Salman Bin Sudirma dan Hail Iskandar Bin Hail Hamir dinobatkan sabagai Pemain Terbaik Kejohanan dan Penjaga gol Terbaik.

Hits: 38
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Borneo International Marathon 2017

Posted by on in Sekolah Menengah

Jasseyca Sayu anak Sawing, atlet olahraga jarak jauh SSM Sabah mengungguli Borneo International Marathon kategori pelajar 10 KM yang diadakan di Kompleks Sukan Likas, Kota Kinabalu. Keputusan atlet SSM Sabah yang lain ialah Hizilawanty Jamain menduduki tempat kelapan, Muhd Azri Pirasa tempat ketujuh dan Nistelrooy Veron Sili tempat keempat belas.

Hits: 37
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments

Cabaran Laut Antarabangsa Labuan

Posted by on in Sekolah Menengah

Atlet renang SSM Sabah hampir sapu bersih kesemua hadiah yang dipertandingkan dalam Cabaran Laut Antarabangsa Labuan yang bermula pada 21 April hingga 1 Mei 2017. Logon Wong Venn Chieh merupakan atlet paling menonjol dengan mendapat tempat pertama dalam acara yang dipertandingkan. Atlet yang lain yang turut mencipta nama dalam pertandingan ini ialah Kuin Jiu Jun, Arhadin Bin Prome dan Chong Jia Wen.

Hits: 96
Rate this blog entry:
0
Continue reading 0 Comments
Go to top
Portal Diselia Oleh Unit Pengurusan Maklumat & ICT